Epres-túrós kocka
Hozzávalók:
A tésztához: 5 tojás, 4 ek cukor, 5 ek liszt
Kenéshez: 6-7 ek eperlekvár
Túrós réteghez: 30 dkg eper, 1 cs eper ízű pudingpor, 2 dkg zselatinpor, 5 ek cukor, 25 dkg tehéntúró, 4 dl tejszín
Tetejére: 20-25 dkg eper
Elkészítés:
A piskótához a cukor kétharmadát a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét a maradék cukorra kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a túrós réteget. Az epreket megtisztítjuk és összeturmixoljuk, pépesítjük (kb. 4 dl lesz, ha kevesebb, akkor öntsük fel vízzel). Hozzáadjuk a pudingport, zselatinport, cukrot és pár perc alatt sűrűre főzzük. Miután kihűlt, a túrót robotgéppel beledolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a túrós krémhez.
Összeállítjuk. A piskótát megkenjük az eperlekvárral, majd rásimítjuk a túrós krémet. A tetejére megtisztított, félbevágott epreket helyezünk, kicsit belenyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni pár órára, majd tálaláskor kockákra vágjuk.
Kata, ez megint egy olyan süti, amit föltétlenül ki kell próbálnom. :))))
VálaszTörlés