Hozzávalók:
1 nagy hagyma, 30 dkg garnélarák, 1/2 kg paradicsom, 6 ek olaj, 1/2 kk szárított oregánó, só, bors, 30 dkg spagettitészta.
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, a karikákat szétbontjuk, félretesszük. Én előfőzött garnélát vettem, úgyhogy nem kellett sokat bajlódni a tisztításukkal, csupán a farkukat kellett lecsípni.
Mindegyik garnélát 3 darabra vágtam, hogy falatnyi nagyságúak legyenek.
A paradicsomokat 30 másodpercre forró vízbe merítjük, majd leöblítjük, pár percig hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.
Félbevágjuk, a magos részét kikanalazzuk, a húsos részét felkockázzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymakarikákat aranysárgára pirítjuk benne.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat, összekeverjük, kb. 10 percig főzzük, oregánóval fűszerezzük.
Hozzáadjuk a feldarabolt rákokat is. 2-3 percig főzzük együtt, sózzuk, borsozzuk.
Mikor kész van, összekeverjük a sós vízben megfőtt spagettivel.
Nagyon finom.
VálaszTörlés