Palermó szelet
Hozzávalók:
A piskótához: 6 tojássárgája, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 5-6 ek tej.
A krémes réteghez: baracklekvár, 20 dkg dió és erdei mogyoró vegyesen, 3 ek cukor, kevés tej
Tetejére: 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, reszelt csokoládé.
Elkészítés:
A piskótához összekeverjük a tojássárgájákat a cukorral, a vajjal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a tejet. Nem lesz folyékony massza, belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és betesszük sülni. A diót és a mogyorót picit megpirítjuk, ledaráljuk. Kevés tejbe feloldunk 3 ek cukrot és összekeverjük a darált dióval és mogyoróval. Mikor már majdnem készen van, kb. háromnegyedire, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, rákenjük a diós keveréket, végül pedig a cukorral felvert kemény tojásfehérjehabot. Visszatesszük a sütőbe, amíg teljesen megsül. Tetejére szórhatunk reszelt csokoládét vagy egyébb diszítő cukorkát.
Jó egy ilyen nagymama a háznál! :) A süti pedig egyszerűen mesés. Egyébként épp most kaptam valami hasonlót az egyik székely konyhás kolléganőtől, csak az mákos töltelékkel volt készítve. Igazából, amikor a kicsi képet megláttam, azt hittem, hogy ugyanaz a süti, csak diós töltelékkel. :))) De nem ugyanaz a tésztája is más annak. :)
VálaszTörlésSzerintem mákosan is nagyon finom lehet:)
TörlésNagyon gusztusos sütemény és nagyon finom.Édesanyám készített már hasonlót ő dióval készítette, és a cukorral felvert tojáshabot kicsit rásütötte még a sütőben.
VálaszTörlésMár a neve is izgalmas a sütinek! Nagyon jó kis recept, köszönet érte Neked is meg a Nagymamádnak !
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik :) és köszönöm a nagymamám nevében is!
VálaszTörlés