2011. november 15., kedd

Körteladikok

Mivel több körtét vásároltam, ezért felkellett használnom a körtés-csokoládés sütemény készítésétől megmaradt körtéket, így született meg a következő desszert:





Körteladikok

Hozzávalók: 4 körte, 3 ek darált dióbél, 1 ek cukor, méz, vaj, fahéj, 1/2 narancs, porcukor.
A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, a magházakat kivájjuk, majd bedörzsöljük vajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és meglocsoljuk mézzel. Összekeverjük a darált dióbelet a cukorral, a fahéjjal, az apróra vágott naranccsal és ezzel megtöltjük a körték kivájt magházának a helyét. Betesszük a sütőbe és kb. 10-15 percig hagyjuk, majd kivesszük és megszórjuk fahéjjal elkevert porcukorral, esetleg tejszínhabot nyomhatunk rá és jóízűen fogyasztjuk. :)




2 megjegyzés: