2011. november 26., szombat

Virslis muffin

 


Igen, már megint virsli:) De a virslis saláta és a virslis pizza után is még mindig volt a hűtőbe az Ákos által itt hagyott virsliből és hétvégén nem leszek itt, úgyhogy mindenképp felakartam használni. Az utolsók így végezték:)


Virslis muffin

Hozzávalók (9 darabhoz): 25 dkg liszt, 1 tojás, 1 tasak sütőpor, 2 dl tej, 10 dkg vaj, 13 dkg sajt, 3 ek kukorica, 5 virsli, 1 kisebb fej vöröshagyma, só, bors, bazsalikom, kevés olaj.

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd félretesszük hűlni. A lisztet a sóval, sütőporral, reszelt sajttal összekeverjük, majd egy másik tálba felverjük a tojást és összekavarjuk a tejjel, ezt hozzákavarjuk a lisztes keverékhez, amihez még hozzáöntjük a felolvasztott vajat, borsózzuk, bazsalikommal megszórjuk, belekavarjuk a vékony karikákra vágott virslit, kukoricát és a dinsztelt hagymát. A sütőt előmelegítjük és a masszát egy kanál segítségével belerakjuk muffinpapirral bélelt muffinsütőbe, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, míg kicsit megpirul a tetejük. Jó étvágyat hozzá!:)


  

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a reci, főleg a 11 éves fiamnak:-) Szóval mentem a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik, majd írd meg mikor elkészíted, hogy ízlett-e:)

    VálaszTörlés