2012. február 16., csütörtök

Aszalt szilvás - fokhagymás töltött hús

Ezt a finomságot ismét édesanya készítette, nagyon szerettük, érdemes kipróbálni!


Aszalt szilvás - fokhagymás töltött hús

Hozzávalók:

1 kg hosszúhús, 5 dkg aszalt szilva, 6 cikk fokhagyma, 3 dl vörösbor, 4-5 szem szegfűszeg, kis fahéj, 1 kk rozmaring, 1 vöröshagyma, só, bors, olaj.

Előző este felforraljuk a bort a szegfűszeggel és a fahéjjal, hagyjuk langyosra hűlni, majd a kimagozott aszalt szilvára öntjük. Másnap a húst besózzuk,  hosszú pengéjű, éles késsel átszúrjuk középen, megtültjük a lecsepegtetett  aszalt szilvával és a megtisztított fokhagymacikkekkel. Megkötözzük, mint a sonkát, mélyebb sütőedénybe tesszük. Megszórjuk rozmaringgal, mellédobjuk a negyedelt hagymát, meghintjük borssal, meglocsoljuk olajjal és előmelegített 220 fokos sütőben kb 10 perc alatt megkapatjuk. Aláöntünk egy kevés vizet vagy bort, fóliával betakarjuk ls tovább, 180 fokon 45-50 perc alatt puhára pároljuk. Levesszük róla a fóliát, majd a saját levével locsolva 15 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor szépen lehet szeletelni, krumplipürével kínáljuk.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése