2012. február 24., péntek

Camembert-el sütött sertésszeletek

Mikor először megláttam az interneten ezt a receptet, nagyon szimpatikus volt, alig vártam elkészíthessem. Azt hiszem erre az ételre lehet mondani, hogy megosztó: nekem nagyon-nagyon bejött ez az ízkombináció, Laci szerint pedig "csak" három csillagos volt az ötből. :)



 Camembert-el sütött sertésszeletek

Hozzávalók:

4 szelet sertéshús, 15 dkg Camembert sajt, olaj, 3 dkg őrölt dióbél, 1 ek méz, 1 dl száraz fehérbor, só, bors.

Egy tűzálló tál aljába kevés olajat csorgatunk, épp hogy mindenhol olajos legyen. Elhelyezzük benne a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk az őrölt dióval, rácsorgatunk egy ek mézet és rászórjuk a kockákra vágott Camembert sajtot. Az egészet felöntjük 1 dl száraz fehérborral. Nem kell lefóliázni! Sütőben kb 320 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük, amíg elfő a bor és megpirul a sajt a tetején.


  



2 megjegyzés: