2012. február 21., kedd

Gerbeaud (Zserbó)

A zserbót is mama szokta készíteni, szerintem sokkal finomabb, mint a cukrászdai!


Gerbeaud (Zserbó)

Hozzávalók:

Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 6 dkg cukor, 12,5 g élesztő, 3 ek tejföl, 2 tojássárgája, só.

Töltelékhez: 25 dkg őrölt dióbél, 20 dkg cukor, 1 cs vaniliás cukor, citromhéj, lekvár.

Tetejére: Tejcsokoládé vagy csokimáz.

A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a hozzávalókat összegyúrjuk, lapokat nyújtunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjunk az első lapot, megkenjük lekvárral, valamint megszórjuk a diós-cukros-citromhéjjas keverékkel, majd ugyanígy folytatjuk a rétegezést, úgy, hogy tészta lap legyen legfelül. Előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt a tetejét megkenjük olvasztott csokoládéval vagy csokoládémázzal.

  

 

3 megjegyzés: