2012. február 27., hétfő

Gombaleves

Ezt a finom gombalevest ismét édesanyám készítette. Ezt a levesét, valamint az elkövetkező két bejegyzésem receptjét szintén megtaláljátok még az Erdélyi Konyha márciusi lapszámában, ami mától kapható. Nagyon büszke vagyok rá :). Ha eddig nem vásároltátok, mindenképp tegyétek meg, mi rendszeres vásárlói vagyunk. Olcsó, de színvonalas gasztrómagazin.


Gombaleves

Hozzávalók: 

1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 petrzselyemgyökér, 25 dkg csiperkegomba, só, bors, tárkony, babérlevél, kevés olaj, 1/2 dl tej, 2 ek liszt, 1 kk ecet, 1 kk cukor.

A zöldségeket felaprítjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott gombát, fűszerezzük, felöntjük vízzel. Mikor megfőtt, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. A végén a tejből és a lisztből habarást készítünk és egy perc alatt összefőzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése