2012. február 4., szombat

Bocitekercs

Újabb mutatós és finom desszert  édesanyától. Igazából a tésztája, ami itt a képen fehérnek látszik, szép sárga volt, csak nekem nem sikerült sehogysem jó képet készíteni sajnos :( Az ötlet innen.


 Bocitekercs

Hozzávalók:
6 tojás, 6 ek liszt, 6 ek cukor, 3 ek víz, 2 ek olaj, 1 ek kakaó, baracklekvár, 1 kk sütőpor.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájába beleteszünk 3 ek curot, az olajat, vizet és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, azzal is elkavarjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, elkeverjük a maradék cukorral, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tészta felét kb 3 cm-es kihagyásokkal egy sütőpapirral bélelt tepsibe csíkokba csorgatjuk, majd a maradék tésztába belekeverjük a kakaót és ezt a masszát szintén csíkokba beleöntjük a megmaradt helyekbe, így kapunk egy csík fehér, egy csík barna masszát, amíg az el nem fogy. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Mikor kész van, sütőpapirral együtt még melegen feltekerjük, a csíkokkal megegyező irányban. Mikor kihűlt kiegyenesítjük, megkenjük baracklekvárral és újból feltekerjük, ezúttal már sütőpapír nélkül. A tekercs tetejét megkenjük kétszínű mogyorókrémmel.

 

1 megjegyzés: