2012. február 13., hétfő

Omlett Botitól

Hétvégén Botinál voltam, egy igazi élmény volt ( :D ). Ezt a finom ételt készítette, nagyon finom, elkészíteni sem nehéz, én is elfogom készíteni...





Omlett Botitól

Hozzávalók:

 4 tojás, 6-7 ek liszt, só, 1 kissebb fej hagyma, 1/2 paprika, fél szelet kenyér, olaj, kevés reszelt sajt, pár karika kolbász, szalámi.

A tojásokat, a rántottához hasonlóan felverjük, sózzuk és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után jól elkeverjük. Beleaprítjuk a hagymát és a paprikát, kolbász, szalámikockákat, amiket előzöleg kis kockákra vágtunk,  majd egy edénybe olajat tültunk és beleöntjük a masszát. Tetejére kenyérdarabkákat aprítunk. 


Mikor az alja megpirult, megfordítjuk és megpirítjuk a másik oldalát is. Mikor mindkét oldala megpirult, sajtot reszelünk rá és mégegyszer megfordítjuk, hogy az is piruljon meg. Még melegen fogyasztjuk, akár ketchuppal, sajtkockákkal :).

Remélem jól írtam le a receptet, hanem majd kijavítanak.  

   

2 megjegyzés:

  1. Nagyim készített anno, emlékeim szerint valami ehhez hasonlót, nagyon szerettem, csak még megszórta jó sok petrezselyemzölddel.

    VálaszTörlés
  2. András Gabriella (Gabóca)2012. június 27. 12:16

    csak "hasonló" változatát ismerem, de ezt is kipróbálom egy kis savanyúsággal,,,:):)

    VálaszTörlés