2012. február 23., csütörtök

Mézespogácsa

Lehet, hogy nem pont most van az időszaka a mézespogácsának, de mama most készített. Mi nem szeretünk egy ételt sem beskatulyázni, hogy az csak egy bizonyos ünnepkor lenne jó, akkor készítjük amikor megkivánjuk. Azért ízlett nekem különösen ez a mézes, mert jó puha volt, nem volt száraz.




Mézespogácsa

Hozzávalók:

45 dkg liszt, 2 ek méz, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 5 dkg vaj, 1 kk szódabikarbóna, fahéj, szegfűszeg, ánizs.

A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd a kevés tejben felfuttatott szódabikarbónával, izesítjük  őrölt fahéjjal, őrölt szegfüszeggel és ánizzsal. Ehez a keverékhez hozzáadjuk a mézet, a tojásokat, a vajat és alaposan összedolgozzuk. Hütőbe 2-3 órán keresztül pihentetjük. Hagyjuk egy kicsit felengedni, a hütőből való kivétel után majd kisujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Pogácsaszaggatóval kivágjuk a formákat és megkenjük felvert tojással. Diszíthetjük csokidarabokkal, dióval, mandulával, mogyoróval. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.  

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése