2012. március 22., csütörtök

Csirke krumplival és citrommal

Ezt a kaját még készítettem, akkor is nagyon ízlett. Most újból eszembe jutott és megoldottam egyszerűen és hamar az ebédet. Ugyanez természetesen megoldható csak csirkecombokkal is, vagy éppen olyan csirke részekkel, amiket szeretünk.


Csirke krumplival és citrommal

Hozzávalók:

1 csirke, 50 dkg krumpli, olaj, 3 szál zöldhagyma, 2 citrom, 1 kk édes paprika, 1 kk csombor ( borsikafű), csipetnyi bors, só.

Elkészítés:

A csirkét darabjaira vágjuk, megmossuk és száradni hagyjuk. Meghámozzuk a krumplikat, vastagabb cikkekre vágjuk, a zöldhagymát is megtisztítjuk, 3-4 cm-es hosszúságúra vágjuk. A citromokat megmossuk, negyedeljük. 1 dl olajban elkeverjük a a fűszereket és bedörzsöljük vele a húsokat, amiket egy tűzálló tálba helyezünk. A krumpli szeleteket helyezünk a húsok köré,  locsoljuk meg kevés olajjal.  200 fokra hevített sütőbe tegyük be sülni, 35 perc után tegyük rá a zöldhagymát és a negyedelt citromokat. A krumplikat közben, kb. 10 percenként forgassuk meg, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön. A krumplit ízlés szerint sózzuk.

1 megjegyzés: