Sárgaborsókrémleves
Hozzávalók:
1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 25 dkg sárgaborsó, 1 sárgarépa, 1/2 kk köménymag, késhegynyi kurkuma, só, bors. A rántáshoz kevés olaj, 1 ek liszt.
A leveshez a zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, a többi hozzávalót egészben hagyjuk és a fűszerekkel együtt a hozzávalókat (a rántás hozzávalóin kivül) egy fazékba rakjuk. Felöntjük annyi vizzel, hogy jó bővön ellepje, mert a sárgaborsó megdagad, mint a rizs. Összefőzzük. Kevés olajból és egy ek lisztből halvány rántást készítünk és a leveshez adjuk, egy kk cukor kiséretében. Az egészet péppé turmixoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése