2012. március 27., kedd

Zöldségekkel töltött csirkemell

Nemrég ettünk hasonlót egy étteremben és Lacinak nagyon ízlett, azóta is kéri, hogy készítsem el. Most végre sor került rá :) (Azt mondta jobb lett, mint a vendéglős:) )




Zöldségekkel töltött csirkemell

Hozzávalók:

1 kg csirkemell, zöldségek vegyesen (kukorica, főtt zöldborsó, kockákra vágott paprika), reszelt sajt, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, szezámmag, só, bors, olaj.

Elkészítés:

A csirkemelleket minél vékonyabb filékre vágom, kb. akkorára, mintha Cordon Bleu-t akarnánk készíteni, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összekeverjük reszelt sajttal. A csirkemell egyik felére halmozzuk a sajtos zöldségeket, amire ráhajtjuk a másik felét, fogvájók segítségével rátűzzük. Panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk, végül bő olajban kisütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Hogy jobb lett, azt el is hiszem, olyan kívánatos a színe, finom, tavaszias!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta az egész, szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a töltött csirkét, bár nálam az aszalt szilvás nyerne...:) Kérlek nézz be hozzám, szeretnélek játékra hívni!

    VálaszTörlés