Non plus ultra
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 ek vaníliás cukor, 3 tojás, kevés citromlé, baracklekvár.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közben elkészítjük a habot: a tojásfehérjéket a porcukorral és kevés citromlével kemény habbá verjük, fél óráig pihentetjük. Mindegyik korongra kevés habot kanalazunk (ne kenjük teljesen a széléig, mert lefolyat róla!). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, nagyon lassú tűznél világos sárgára sütjük, vagy ahogy mama mondta, épp hogy kiszárítjuk. Mikor készen vannak kettesével összeragasztjuk őket baracklekvár segítségével.
jujj annyira szeretem :)
VálaszTörlésRitka manapság az a nő,főleg az újabb generációból,aki főzni,sütni szeret,sőt még tud is.
VálaszTörlésGratulálok és a blogodhoz is sok sikert,csak így tovább.
Köszönöm szépen Kazi:)
VálaszTörlésÉn is dicsérem a mamád kezét:-) Nagyon szépek a kis sütikék!
VálaszTörlésAnyukám is sütötte, de én még soha. De majd csak eljön az ideje...
Én sem készítettem még, úgysem tudnám olyan finomra, mint mama :) de majd egyszer :D
TörlésNahát! Épp ezt néztem ki 2-3 napja, hogy a napokban megsütöm, mert olyan, de olyan régen sütöttem utoljára, pedig annyira szeretem! :) A receptem egy icipicit másabb, fejből már nem is emlékszem rá olyan jól... Nagyon jól néz ki nálad is!!!
VálaszTörlésKöszi szépen Gabriella!
Törlés