2012. március 15., csütörtök

Tejfölös spagetti

Kívántam a spagettit, de nem paradicsomosan, hanem tejfölösön. Minden hozzávaló adott volt és ez lett a végeredmény:



 

 Tejfölös spagetti

Hozzávalók: 

200 gr spagettitészta, 10 dkg sonka, 4 nagyobb fej csiperke gomba, 1 szál zöldhagyma, 8 dkg sajt, 2 ek krémsajt, 7-8 ek tejföl, só, Maczalik fűszerkeverék, olaj.

Elkészítés:

Enyhén sós vízbe odatesszük a spagettitésztát főni. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon megfuttatjuk, felöntjük kevés vízzel, hagyjuk párolódni, sózzuk, fűszerezzük. A sonkát és a sajtot felkockázzuk, a zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Mikor megpárolódott a gomba, beletesszük a sonkát és a sajtkockákat. Addig kevergetjük folyamatosan, míg a sajt elolvad. Ekkor hozzáadjuk a krémsajtot, azt is elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a karikákra vágott zöldhagymát. Pár percig még hagyjuk aztán a leszűrt spagettitésztára tálaljuk. 

 
 

1 megjegyzés:

  1. Sokszor jól jön valami gyors, finom kaja. Sonka nélkül még a lányom is megeszi:) Köszönet az ötletért.

    VálaszTörlés