2012. március 8., csütörtök

Tojás gombafészekben

Már rég készülök ezt az ételt elkészíteni, csak nem találtam sehol fürjtojást, így nagyobb gombákat vettem és tyúktojással készítettem el. Így is finom volt...




Tojás gombafészekben

Hozzávalók:

6 nagy fej gomba, 6 tojás, 6 kk krémsajt, zöldhagyma, füstölt sajt, só, bors.

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, szárukat eltávolítjuk. A kalapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Mindegyikbe egy-egy kk krémsajtot nyomunk, amit kiskanál segítségével elsimítunk. Mindegyikbe egy-egy tojást ütünk, nem baj ha kicsit kifolyik, nekem is kifolyt. Sózzuk, borsozzuk. A zöldhagymát felkarikázzuk, mindegyikre teszünk keveset, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 220 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés: