2012. március 9., péntek

Máglyarakás

Ezt a finom édességet is édesanya szokta készíteni, az egyik kedvencem :)



Máglyarakás

Hozzávalók:

12 szelet szikkadt kalács(amilyen épp van megmaradva, lehet diós, szimpla), 4 db alma, 1/2 l tej, 3 tojás, 20 dkg cukor, 6 ek baracklekvár, reszelt citromhéj, kevés vaj a tepsi kikenéséhez.


Elkészítés:

6 szelet kalácsot egy vajjal kikent tűzálló tál aljába helyezünk. A tejbe belekeverünk 3 tojássárgáját, 5 dkg cukrot, kevés reszelt citromhéjat. A tej felét ráöntjuk a tál aljában levő kalácsra. Az almákat meghámozzuk és szeletekre vágjuk, majd a tejes kalácsra halmozzuk. Rátesszük a maradék 6 szelet kalácsot is, majd erre ráöntjük a maradék tejet, megkenjük 3 ek baracklekvárral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, ezzek is tovább verjük. Mikor kemény hab lett belőle, hozzákeverünk 3 ek baracklekvárt. A habot rákenjük a kalácsokra és 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészítjük. 
  

2 megjegyzés:

  1. Még soha nem ettem, de csak én tehetek róla, mert még nem készítettem. Nagyon jól néz ki, simán bekanalaznám:-)

    VálaszTörlés