2012. március 19., hétfő

Darázsfészek

Szerintem ezt az én nagymamám tudja a legfinomabban elkészíteni, úgy, ahogy senki más!:)




Darázsfészek

Hozzávalók: 

A tésztához: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, pici só, 5 dkg élesztő kevés tejben feloldva.

A krémhez: 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 tasak vaníliás cukor.

Kenegetéshez: 4-5 ek tej, 3 ek cukor.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és meleg helyen, letakarva jó sokat kelni hagyjuk, legkevesebb egy órát, de mamám szerint a legjobb, ha ottfelejtjük még több időre. Kinyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. A téglalap alak két keskenyebb végét egymással szembe szorosan feltekerjük, majd amikor találkoznak elválasztjuk őket. Kb. 3 ujjnyi vastag szeleteket vágunk a rudakból és felállítva egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és még itt hagyjuk kelni, ismét ott felejtjük :) . Mikor félig megsült 4-5 ek tejet 3 ek cukorral felforrósítunk és ezzel végigkenjük a tésztákat ecset segítségével, amelyiket kevésbé kenjük meg, kevésbé lesz rajta karamell (mint a bal oldali). Ezt akár még megismételhetjük.

1 megjegyzés: