Darázsfészek
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, pici só, 5 dkg élesztő kevés tejben feloldva.
A krémhez: 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 tasak vaníliás cukor.
Kenegetéshez: 4-5 ek tej, 3 ek cukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és meleg helyen, letakarva jó sokat kelni hagyjuk, legkevesebb egy órát, de mamám szerint a legjobb, ha ottfelejtjük még több időre. Kinyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük és megkenjük vele a kinyújtott tésztát. A téglalap alak két keskenyebb végét egymással szembe szorosan feltekerjük, majd amikor találkoznak elválasztjuk őket. Kb. 3 ujjnyi vastag szeleteket vágunk a rudakból és felállítva egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és még itt hagyjuk kelni, ismét ott felejtjük :) . Mikor félig megsült 4-5 ek tejet 3 ek cukorral felforrósítunk és ezzel végigkenjük a tésztákat ecset segítségével, amelyiket kevésbé kenjük meg, kevésbé lesz rajta karamell (mint a bal oldali). Ezt akár még megismételhetjük.
De finom!
VálaszTörlés