2012. április 19., csütörtök

Almás sajtos csirkemell

Volt megmaradva egy kis csirkemellem, almám, füstölt sajtom és ananász. Gondolkodtam, hogy felkellene őket használni, akkor jutott eszembe egy recept, amit már készítettem többször, de az utóbbi időben valamiért nem. Pedig nagyon szeretem. Recept kis változtatásokkal Ottistól. Sajnos tálalni nem sikerült a legjobban, de már nagyon kívántuk, úgyhogy gyorsan nekiestünk :) Köszönet a receptért!   





Almás sajtos csirkemell

Hozzávalók:

1 csirkemell (kb. 20 dkg), 3 alma (kb. 30 dkg), 7-8 szelet bacon, 7 dkg füstölt sajt, ananász, 2 dl tejföl, liszt, só, bors.

Elkészítés:

Egy tűzálló tál alját kibéleljük a baconszeletekkel. 


A csirkemellet kb. falatnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, rárakjuk a baconre. A csirkemellekre ananászkockákat helyezünk el.


 Erre ráreszeljük a megmosott, meghámozott almákat, valamint a füstölt sajtot. 


Ráöntjük a tejfölt, majd sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. 




5 megjegyzés:

  1. Annyira guszta! És annyira jól hangzik a recept! :) Előbb vagy utóbb el fogom szerintnem készíteni én is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp ajánlom! Nem nehéz elkészíteni és tuti siker!:)

      Törlés
  2. Nagyon szuper recept, tutira kipróbálom!

    VálaszTörlés