Volt megmaradva egy kis csirkemellem, almám, füstölt sajtom és ananász. Gondolkodtam, hogy felkellene őket használni, akkor jutott eszembe egy recept, amit már készítettem többször, de az utóbbi időben valamiért nem. Pedig nagyon szeretem. Recept kis változtatásokkal Ottistól. Sajnos tálalni nem sikerült a legjobban, de már nagyon kívántuk, úgyhogy gyorsan nekiestünk :) Köszönet a receptért!
Almás sajtos csirkemell
Hozzávalók:
1 csirkemell (kb. 20 dkg), 3 alma (kb. 30 dkg), 7-8 szelet bacon, 7 dkg füstölt sajt, ananász, 2 dl tejföl, liszt, só, bors.
Elkészítés:
Egy tűzálló tál alját kibéleljük a baconszeletekkel.
A csirkemellet kb. falatnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, rárakjuk a baconre. A csirkemellekre ananászkockákat helyezünk el.
Erre ráreszeljük a megmosott, meghámozott almákat, valamint a füstölt sajtot.
Ráöntjük a tejfölt, majd sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Örülök, hogy ízlik!
VálaszTörlésAnnyira guszta! És annyira jól hangzik a recept! :) Előbb vagy utóbb el fogom szerintnem készíteni én is! :)
VálaszTörlésMindenképp ajánlom! Nem nehéz elkészíteni és tuti siker!:)
TörlésSzuper recept!!!
VálaszTörlésNagyon szuper recept, tutira kipróbálom!
VálaszTörlés