2012. április 16., hétfő

Töltött dagadó

Aki esetleg nem szereti a bárányhúst annak tökéletes helyettesítő lehet egy ilyen fogás. 



 Töltött dagadó

Hozzávalók:

2 kg sertéshasrész, 1 fej hagyma, 20 dkg darált sertéshús, 20 dkg gomba, 1 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 pirospaprika, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, olaj, í ek zsír, 2 dl fehér bor.

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, aprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát és együtt dinszteljük tovább. A zsemlét beáztatjuk vízbe, jól kicsavarjuk és hozzákeverjük a darált húshoz, amihez szintén hozzáadjuk a dinsztelt hagymás gombát, a tojást, a felkockázott paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük sóval, borssal. Megtöltjük a töltelékkel a dagadót, a széleit összevarjuk, sózzuk borsozzuk. Egy tepsibe tesszük sülni, 1 ek zsírral és aláöntünk kb. 2 dl fehér bort. Letakarjuk, majd miután megpuhul (kb. 90 perc) levesszük a fóliát és hagyjuk jól megpirulni.
 
  

3 megjegyzés:

  1. Ez ám a finomság! Gombával is nagyon szeretjük, de májjal is szoktam tölteni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta :)) Finom lehet ezzel a töltelékkel is.

    VálaszTörlés
  3. Imádom a dagadót, betöltve is!!!

    VálaszTörlés