2012. április 24., kedd

Aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell

Drága öcsém 18 éves lett és születésnapi ebédjének egyik fogása volt. Nagyon szerettük! :)



Aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell

Hozzávalók: 

1 egész kicsontozott kacsamell, só, bors, 8 dkg aszalt barack, 8 dkg aszalt szilva, 1/2 dl vörösbor, rozmaring, olaj.

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a vörösborba. A két kacsamellet megszabadítjuk a bőrétől, sózzuk, borsozzuk, középen felszúrjuk és megtöltjük a beáztatott aszalt gyümölcsökkel. Megszórjuk rozmaringgal. Egy serpenyőben olajat hevítünk beletesszük a megtöltött kacsamelleket, lefödjük és egyenletesen átsütjük. Tálaláskor ferdén szeleteljük a kacsamelleket, hogy minden szeletbe jusson aszalt gyümölcs. Ha megmarad az aszalt gyümölcsökből, készíthetünk melléje köretnek aszalt gyümölcsökkel és kukoricával gazdagított rizst. 

4 megjegyzés:

  1. Aszalt gyümi, kacsa, nagyon tudnám szeretni :)

    VálaszTörlés
  2. Azért a rizset elhagytam volna. Nem talál oda. Inkább párolt vöröskáposztát mellé, de rizset semmi esetre sem.

    VálaszTörlés
  3. Szárnyasok mellé jó a rizs, a párolt vöröskáposzta szintén finom a kacsa húsához :)

    VálaszTörlés
  4. Mi szerettük rizzsel... Ízlések és pofonok:)

    VálaszTörlés