Aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell
Hozzávalók:
1 egész kicsontozott kacsamell, só, bors, 8 dkg aszalt barack, 8 dkg aszalt szilva, 1/2 dl vörösbor, rozmaring, olaj.
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a vörösborba. A két kacsamellet megszabadítjuk a bőrétől, sózzuk, borsozzuk, középen felszúrjuk és megtöltjük a beáztatott aszalt gyümölcsökkel. Megszórjuk rozmaringgal. Egy serpenyőben olajat hevítünk beletesszük a megtöltött kacsamelleket, lefödjük és egyenletesen átsütjük. Tálaláskor ferdén szeleteljük a kacsamelleket, hogy minden szeletbe jusson aszalt gyümölcs. Ha megmarad az aszalt gyümölcsökből, készíthetünk melléje köretnek aszalt gyümölcsökkel és kukoricával gazdagított rizst.
Aszalt gyümi, kacsa, nagyon tudnám szeretni :)
VálaszTörlésAzért a rizset elhagytam volna. Nem talál oda. Inkább párolt vöröskáposztát mellé, de rizset semmi esetre sem.
VálaszTörlésSzárnyasok mellé jó a rizs, a párolt vöröskáposzta szintén finom a kacsa húsához :)
VálaszTörlésMi szerettük rizzsel... Ízlések és pofonok:)
VálaszTörlés