2012. április 18., szerda

Steak burgonya mustárral

Ezt a receptet itt találtam és már készítettem, csak olyan hamar elfogyott, hogy időm sem volt lefotózni :). Most sort kerítettem a fotózására is, mert úgy gondolom, hogy viszonylag egyszerű ételként nagyon finom, tökéletes köret lehet sült húsok mellé. 



Steak burgonya mustárral

Hozzávalók:

5-6 db krumpli, 2 ek magos mustár (vagy egyszerű édes mustár és mustármag keveréke), 1 ek citromlé, 1/2 citrom reszelt héja, 1 kk oregánó, só, bors, 1 ek olaj, 1 ek olvasztott vaj.

Elkészítés:

A krumpli kivételével a hozzávalókat összekeverjük. A krumpli meghámozzuk, vastagabb hasábokra vágjuk és beleforgatjuk a mustáros szószba. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 220 fokon, kb. 1 óra alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Ehhez a finomsághoz nekem hús sem kéne!

    VálaszTörlés
  2. :) becsipegetném Gerdi társaságában, hús nélkül is!

    VálaszTörlés