2012. április 23., hétfő

Pityókafasírt :)

Az interneten nagyon sokféle változata kering ennek az ételnek, sok különböző névvel. Nekünk nagymama készítette sokszor, mi "kerektojás"-nak neveztük :) Laci pityókafasírtnak ismeri és ő készítette, ezért a neve is az maradt a blogon is. Nagyon egyszerű az elkészítése is (ennek ellenére  én sosem vagyok megelégedve azzal, amilyent én készítek) és a hozzávalók is nagyon egyszerűek, de számomra az tette különlegessé, hogy egyik hétvégén reggel ez a reggeli várt a konyhában. Mondanom sem kell, tökéletesen indult a napom :)





Pityókafasírt :)

Hozzávalók: 

5 db krumpli, 2 tojás, só, bors, olaj.

Elkészítés:

A meghámozott, megtisztított krumplikat kislyukú reszelőn lereszeljük és alaposan összekekevrjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk. Ujjnyi olajban megsütjük!

2 megjegyzés:

  1. Ugyanez a neve nálunk is, ha kicsire sütjük, ha viszont akkorára, mint a palacsintasütő, akkor pityókásrántotta. És akárhogyan, akármilyenre sütném, az enyém sosem olyan, mint az édesanyámé.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már csak ilyen:) Ilyenek az édesanyák:)

      Törlés