Sajttekercs
Hozzávalók:
12 szelet sajt, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 9 szelet sonka, 5 keményre főzött tojás, 1 kk mustár, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A sajtszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tesszük, hogy a reszelt sajt beleolvadjon a másikba. Félretesszük kihűlni. Ezalatt a tojások fehérjét apróra vágjuk, összekeverjük a krémsajttal, petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk, rákenjük a kihűlt sajtokra, majd erre jönnek a sonkaszeletek. A tojások sárgáját kikavarjuk a vajjal, mustárral, sózzuk, majd rákenjük a sonkákra. Szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Miután megdermedt, ujjnyi vastagságúakra szeleteljük.
Hmm, nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésDe finom, mutatós! Megkóstolnám!!!
VálaszTörlésIgazán jól néz ki,nagyon finom lehet.
VálaszTörlésDe jól néz ki! Sajtrajongóként nagyon tudnám szeretni.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, mi is nagyon szerettük!
VálaszTörlés