2012. április 22., vasárnap

Sajttekercs

Az Erdélyi Konyha 2012-es Kalendáriumába találtuk ezt a fincsi receptet. Édesanya a tegnap el is készítette, nagyon finom lett. Első sajttekercsünk, de szerintem nem utolsó! :)



Sajttekercs

Hozzávalók:

12 szelet sajt, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 9 szelet sonka, 5 keményre főzött tojás, 1 kk mustár, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A sajtszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tesszük, hogy a reszelt sajt beleolvadjon a másikba. Félretesszük kihűlni. Ezalatt a tojások fehérjét apróra vágjuk, összekeverjük a krémsajttal, petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk, rákenjük a kihűlt sajtokra, majd erre jönnek a sonkaszeletek. A tojások sárgáját kikavarjuk a vajjal, mustárral, sózzuk, majd rákenjük a sonkákra. Szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Miután megdermedt, ujjnyi vastagságúakra szeleteljük. 

5 megjegyzés: