Citromos, aszalt barackos muffin
Hozzávalók:
12 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom, 4 tojás, 1 cs sütőpor, 33 dkg liszt, 10 dkg apróra vágott aszalt barack.
Elkészítés:
A vajat a kétféle cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a citrom levét. Hozzákavarjuk a sütőporral elkavart lisztet és beleforgatjuk az aszalt barack darabokat. Muffinpapírokkal bélelt sütőformába kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Én még félbevágtam őket miután meghűltek és megkentem baracklekvárral, majd összeragasztottam. Nagyon finom lett!:)
Elkészítés:
A vajat a kétféle cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a citrom levét. Hozzákavarjuk a sütőporral elkavart lisztet és beleforgatjuk az aszalt barack darabokat. Muffinpapírokkal bélelt sütőformába kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Én még félbevágtam őket miután meghűltek és megkentem baracklekvárral, majd összeragasztottam. Nagyon finom lett!:)
Jól néz ki.Tetszik a baracklekváros ötlet:)
VálaszTörlés