2012. április 14., szombat

Csoda diós sütemény

Új receptet próbált ki édesanya. Valóban nagyon finom, omlós, recept innen, ahol Nea nagyon jól szemlélteti fázisfotókkal az elkészítés menetét. 



Csoda diós sütemény 

Hozzávalók:

Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kis pohár tejföl, 4 tojássárgája, 1 ek porcukor, 3 ek ecet, csipetnyi só. A tészta kenéséhez: 10 dkg olvasztott vaj, vaníliás, porcukor.

Töltelékhez: 4 tojásfehérje felvert habja, 25 dkg darált dió, 25 dkg porcukor.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, 4 cipót formázunk belőle, mindegyiket vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a langyos olvasztott vajjal. Feltekerjük őket hosszában. Külön-külön alufóliába csomagoljuk és egy éjszára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Másnap a rudakat kissebb darabokra vágjuk, kb. 12 db lesz egyből. Mindegyik kis darabot téglalap alakúra nyújtjuk és a hosszabb szélére teszünk keveset a töltelékből, hosszanti irányban feltűrjük, kissebb rudat formázva, hogy a széle alulra kerüljön. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon világis színűre sütjük és még melegen porcukorba forgatjuk. 
  


5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom! Szoktam én is sütni mákos és diós töltelékkel, annyi különbséggel, hogy kifli formára szoktam formázni. :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta, nagyon finom ez a fajta diós süti.Jó porhanyós a tésztája!

    VálaszTörlés
  3. Fincsi, és látszik rajta, hogy tényleg nagyon omlós a tésztája. :)

    VálaszTörlés
  4. Szép a terítőd! Szuper kis süti!

    VálaszTörlés