Csoda diós sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kis pohár tejföl, 4 tojássárgája, 1 ek porcukor, 3 ek ecet, csipetnyi só. A tészta kenéséhez: 10 dkg olvasztott vaj, vaníliás, porcukor.
Töltelékhez: 4 tojásfehérje felvert habja, 25 dkg darált dió, 25 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, 4 cipót formázunk belőle, mindegyiket vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a langyos olvasztott vajjal. Feltekerjük őket hosszában. Külön-külön alufóliába csomagoljuk és egy éjszára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Másnap a rudakat kissebb darabokra vágjuk, kb. 12 db lesz egyből. Mindegyik kis darabot téglalap alakúra nyújtjuk és a hosszabb szélére teszünk keveset a töltelékből, hosszanti irányban feltűrjük, kissebb rudat formázva, hogy a széle alulra kerüljön. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon világis színűre sütjük és még melegen porcukorba forgatjuk.
Ez nagyon finom! Szoktam én is sütni mákos és diós töltelékkel, annyi különbséggel, hogy kifli formára szoktam formázni. :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlésGuszta, nagyon finom ez a fajta diós süti.Jó porhanyós a tésztája!
VálaszTörlésFincsi, és látszik rajta, hogy tényleg nagyon omlós a tésztája. :)
VálaszTörlésSzép a terítőd! Szuper kis süti!
VálaszTörlés