2012. április 17., kedd

Gyümölcskocsonya

Többféle kompótból volt megmaradva, mindegyikből egy kevés az alján, gondoltam gyorsan hasznosítom őket mind. Igazából bármilyen gyümölcskompótból ellehet készíteni, amilyen épp otthon van.





Gyümölcskocsonya

Hozzávalók:

különböző kompótok és leve (nálam szeder, meggy, szilva, ananász), egyéb gyümölcsök (nálam 1 banán, 1 narancs), zselatinlap, díszítéshez: tejszínhab, színes cukorkák.


Elkészítés:

A gyümölcsöket vegyesen egy kis tálkába vagy fagylaltkehelybe rakjuk. 5 dl folyadékhoz (kompótlé) 6 db lapzselatint használunk, ha kisebb adaggal dolgozunk, akkor arányosan csökkentjük. A lébe beletesszük a lapokat és melegítjük míg elolvadnak. Ekkor ráöntjük a poharakban lévő gyümölcsökre és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Fogyaszthatjuk kehelyben, vagy akár ki is boríthatjuk egy tányérba és úgy díszíthetjük. 

2 megjegyzés: