2012. április 10., kedd

Kuglófkalács

Azt ígértem, hogy sorban leírom a húsvéti ételeink receptjét. Akkor kezdem is, igaz nem sorrendbe, talán inkább visszafele :))
Ez volt mamánál a húsvéti desszert. Nagyon finom és mutatós is!





Kuglófkalács

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 gr élesztő kevés tejben feloldva, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1/2 citrom héja, 5 dkg kakaópor, 5 dkg cukor, tej, kb. 1/2 üveg meggykompót.

Elkészítés:

Az lisztet, a felfuttatott élesztőt, vajat, tojássárgáját, citromhéjat, és cukrot összedagasszuk, valamint annyi tejet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk.  Két egyenlő részre választjuk, az egyikhez hozzáadjuk a kakaót is. Külön tálba hagyjuk őket kelni 1/2 órát. A fehér tésztát kitesszük lapítóra, kézzel kihúzogatjuk téglalap alakúra és megtöltjük meggyel, feltűrjük. Hengerré formáljuk a fehér és a kakaós tésztát is, majd egymás mellé tesszük és összefonjuk őket. Kuglófformában kb. 40 perc alatt készre sütjük.



3 megjegyzés:

  1. Ó, ez csodás, és milyen finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt kipróbálom :) úgyis keresgéltem jó kalács recept után :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi, ez tényleg jó recept:)

    VálaszTörlés