2012. április 20., péntek

Sertésszelet gorgonzolamártásban

Aki szereti a gorgonzolát ételekben, annak biztos ízlik egy ilyen fogás, nekem legalábbis nagyon ízlett. Sajnos a kép nem az igazi, mert a fényképezőgépen felmondta a szolgálatot és telefonra szorult, na de, jó hogy volt az is...



Sertésszelet gorgonzolamártásban

Hozzávalók:

40 dkg sertéshús, 15 dkg gorgonzola, 2 dl tejföl, 1 ek mustár, olaj, 1 szál zöldhagyma, 1-2 ek liszt, só, bors, 6 dkg bacon.

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben megsütjük mindkét oldalukon. Miközben sül a gorgonzolát, tejfölt, mustárt simára keverjük, akár mixer segítségével. Mikor a húsok megsültek, melléje dobjuk a felaprított bacont, ráöntjük a tejföles keveréket, összefőzzük, beletesszük felaprított zöldhagymát. Ha túl hígnak találjuk, teszünk bele 1-2 ek lisztet, simára kavarjuk és már tálalhatjuk is.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése