2012. április 7., szombat

Barackos csirkemell

Már többször láttam étlapokon is barack és csirke kombinációt, de eddig valahogy még nem próbáltam ki. Aztán most lett itt az ideje. Nekem tudtam, hogy ízleni fog, szeretem a gyümölcs-hús kombinációt és Lacinál is nagy sikert aratott, azt mondta ilyen finomat még nem is evett :)) (Lehet kicsit túlzás volt) Mikor mondtam, hogy a maradékot felpakolom neki tízóraira, azt mondta, hogy neki lesz a világon a legfinomabb tízóraija :) Az ilyen bókok miatt éri meg újakat kipróbálni!






Barackos csirkemell

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell, kevés liszt, vaj, barackkompót, 5-6 ek tejföl, 1 tojás, só, sajt.

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk őket és egymás mellé helyezzük a kivajazott tálba. A barackokból cikkeket vágunk, rásorakoztatjuk a csirkemellekre. A tejfölbe elkeverjük a tojást és ráöntjük a barackos csirkemellre, majd megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején. Krumplipürével tálaltam.


Mivel este fotóztam, így a képek nem a legjobbak sajnos, de már nem volt lehetőség jobbakat készíteni :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak látszik, és biztosan az is.
    Boldog ünnepet kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki. Húsvétra elkészítettem a madártejszeletedet, orbitális sikere lett, a locsolóknak nem maradt belőle, mert a gyermekeim mind megették. Rövidesen posztolom. :) Továbbra is áldott húsvétot kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jó érzés :) úgy örülök mikor valaki elkészít az én receptjeimből valamit :) örülök, hogy jól sikerült...

      Törlés
  3. Köszönöm szépen nagyon kedvesek vagytok, viszont kívánok nektek is áldott ünnepeket!

    VálaszTörlés