2012. április 12., csütörtök

Kacsahúsleves

Hasonlít a tyúkhúslevesre, de mégis különlegesebb íze van.



Kacsahúsleves

Hozzávalók:

1 kövér kacsa, 3 l víz, 4-5 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 zeller, só, pár szem feketebors, 1 kis cikk édes fehér káposzta.

Elkészítés:

A kacsát hideg vízbe főni tesszük, megsózzuk, feketebors teszünk. Azért fontos, hogy hideg vízbe legyen, hogy ne legyen zavaros a víz. Mikor megfőtt kivesszük a vízből a húst, betehetjük a sütőbe, második fogásnak. A hús levébe a megtisztított, 2-be illetve 4-be vágott zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük a levét és házi laskát főzünk bele.


5 megjegyzés:

  1. Vigyázz, mert a fakanálforgató megmondta, hogyha nála megjelent egy ilyen recept, ne nagyon szedjük el az ő féltve őrzött receptjét, mert lesz hadd el hadd...:))

    VálaszTörlés
  2. Ez nagymamám receptje, ő mondta el és írtam le és ő nem használ internetet :) Valószinű sokan készítik, főképp itt a környéken... :)

    VálaszTörlés
  3. Ugy gondolom hogy, a húsleves receptje nem tartozik a féltve örzött titkos receptek közé.Ez egy közkedvelt ünnepi leves.

    VálaszTörlés
  4. Kérlek nézz be hozzám van egy díjam számodra ha elfogadod!

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy ezt az igazi régi ünnepi levest beblogoltad, az is jelzi, nincs új a nap alatt. Gobejani2-nek üzenem: tanuljon meg magyar szöveget értelmezni! Talán még nem késő... Ui. szó szerint ezt írtam a blogomon: "A recept egyébként a Székely Konyha első számában jelent meg, máshol megjelentetni csak a lapra, illetve a blogra való hivatkozással lehet. 30 százalék szövegazonosság, vagy a fotó másolása már plágiumnak minősül." A szövegazonosság azt jelenti, hogy szó szerinti másolás, itt pedig messzemenően nem erről van szó. Úgyhogy nincs mitől tartanod, Kata, a "jóindulatú" figyelmeztetés ellenére. :) Másrészt, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet a receptjeimet használni, sőt, adott esetben akár szó szerint is át lehet venni a blogra és a Székely Konyhára való hivatkozással. De nem szaporítom a szót, inkább írok erről egy bejegyzést. :)))

    VálaszTörlés