2011. október 24., hétfő

Zacskós csirke padlizsános rizzsel

Vasárnap kaptam mamától egy egész csirkét és gondoltam frissen a legjobb, nem fagyasztom le, ezért ma el is készítettem. Nem volt kedvem feldarabolni, így olyan ötlet kellett, ahogy egészben elkészíthetem. Tényleg nagyon egyszerű, könnyű és gyors étel. Ez lett a végeredmény:)





Fűszeres zacskós csirke

Hozzávalók: Egy csirke, valamint a páchoz: kevés olaj, egy kk mustár, só, pár cikk fokhagyma, bors, Maczalik fűszerkeverék, bazsalikom, oregánó, mustármag, kevés őrölt szegfűszeg, őrölt szerecsendió.

Előző este egy kis tálkába összekevertem a páchoz a hozzávalókat és bekentem vele a csirkét, majd betettem a hűtöbe. Másnap beletettem egy sütőzacskóba, jó szorosan elzártam a száját és fogvájóval pár lyukat szúrkáltam a zacskóba, majd a zacskót beletettem egy tepsibe és így addig pároltam míg szépen megpuhult, majd szétvágtam a zacskót és hagytam, hogy jól megpiruljon.

Mivel mostanában sok krumplit ettem, ezért most valami "nem krumplit" kívántam melléje köretnek, így rizsre esett a választásom, de gondoltam feldobom kicsit, így jött a padlizsános rizs ötlete:

Padlizsános rizs

Hozzávalók (ez elég kis adag, kb 3 személyes):  rizs, 1 kisebb fej hagyma, 3 kisebb padlizsán, 1 paradicsom, só, bors, kevés olaj.

Az olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sót, borst, és a felkockázott padlizsánt, kissé összeforgatjuk, majd beletesszük felkockázott paradicsomot is, végül a rizset és felöntjük vízzel. Az egészet addig főzzük, amíg a rizs megpuhul, ha szükséges még töltünk hozzá vizet. 
Állítólag egész finom ez a kombináció:)








4 megjegyzés:

  1. Nagyon ugyes vagy:) sok sok fincsi receptet tudsz.
    Ez meg Istenien nezz ki, biztos nagyon finom is volt!!!
    puszik Emocyyy

    VálaszTörlés
  2. maczalik fuszerkeverek............ezt igy kell keresni az uzletekbe?
    koszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos úgy tudom kevés helyen kapható, de Csíkszereda és környékén igen. Ha nincs, helyettesíthető Provencei fűszerkeverékkel, az már gyakoribb fűszerkeverék.

      Törlés