Kati tészta
Hozzávalók:
A lapokhoz: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 25 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír), 1 tasak sütőpor, 15 dkg cukor, ha szukségesnek találjuk, akkor nagyon kevés tej, reszelt citromhéj.
A krémhez: 1 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 ek kakaó, 3 ek barackdzsem, 2 ek rumaroma.
Tetejére: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, tejcsokoládé.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 3 lapot nyújtunk, egyenként megsütjük őket. Amelyik a legsikertelenebb lett, összetörjük, összedolgozzuk 1 dl tejjel, a vajjal és a krém többi hozzávalójával. Ezt a krémet rákenjük az egyik lapra, rátesszük a másik lapot.
A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és még tovább verjük. Rákenjük a tetejére, majd szeletelés előtt tejcsokoládét reszelünk rá.
A lapokhoz: 50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 25 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír), 1 tasak sütőpor, 15 dkg cukor, ha szukségesnek találjuk, akkor nagyon kevés tej, reszelt citromhéj.
A krémhez: 1 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 ek kakaó, 3 ek barackdzsem, 2 ek rumaroma.
Tetejére: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, tejcsokoládé.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 3 lapot nyújtunk, egyenként megsütjük őket. Amelyik a legsikertelenebb lett, összetörjük, összedolgozzuk 1 dl tejjel, a vajjal és a krém többi hozzávalójával. Ezt a krémet rákenjük az egyik lapra, rátesszük a másik lapot.
A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és még tovább verjük. Rákenjük a tetejére, majd szeletelés előtt tejcsokoládét reszelünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése