Pudingos kifli
Hozzávalók:
4,5 dl tej, 40 gr élesztő, 70 dkg liszt, 5 ek cukor, 1 kk só, 1,5 dl olaj, 3 ek kakaó.
A töltelékhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 7 ek cukor.
Kenegetni: 1 tojás.
Elkészítés:
A töltelékhez a pudingport kevés tejjel és a cukorral simára kavarjuk, közben főni tesszük a tejet, majd mikor már csomómentes lett a pudingporos tej, hozzáadjuk a forró tejhez és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett sűrűsödésig főzzük. Félretesszük hűlni. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt, a kakaó kivételével, puha tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaót. A sima és a kakaós adagot is 3-3 egyenlő részre osztjuk és sorba, először egy simából, majd egy kakaósból nagyobb tányérnyi kerek lapot nyújtunk. Egy simára ráteszünk egy kakaós lapot és így együtt nyújtjuk, kb. kétszer akkorára. 16 háromszöget vágunk belőle, mintha pizzát szeletelnénk. Mindegyik háromszög szélesebb végére egy-egy kiskanál kihűlt pudingot teszünk és a szélesebb felétől a keskenyebb felé felcsavarjuk, kifli alakúvá formáljuk. Ezt megismételjük a másik két adaggal is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és fél órát pihenni hagyjuk. Sütés előtt tetejüket megkenjük felvert tojással és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
Ezek a kiflik nagyon jól néznek ki Kata!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök, hogy tetszik :)
TörlésKipróbáltuk ma a barátnőmmel, nagyon fini :-)))
VálaszTörlés