Tejfölös-kekszes süti (sütés nélküli)
Hozzávalók:
40-45 dkg háztartási keksz, 8 dl tejföl, 3 csomag vaníliás cukor, 9 ek cukor, 2 ek kakaópor, 1 citrom leve.
Elkészítés:
4 dl tejfölben elkeverünk 4 ek cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és fél citrom levét. A maradék tejfölben elkeverünk 5 ek cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, a kakaóport és a másik fél citrom levét. Egy tepsi alját kirakjuk keksszel, Rásimítjuk a fehér krém 2/3 részét, amire ismét egy sor kekszet rakunk. Erre a kakaós krém 2/3 részét kenjük, majd ismét egy sor keksz. Ekkor ráöntjük a kétféle megmaradt krémet és újra rárakunk egy sor kekszet. Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Kellően megpuhul és könnyen szeletelhető!
Régebb - hú, nagyon rég, még lánykoromban :)) - édesanyámmal mi is készítettünk hasonlót. Az viszont vajas krémmel készült és a kekszeket feketekávéba kellett mártogatni. Nem emlékszem a pontos receptre - meg kell kérdeznem édesanyámat -, de az biztos, hogy az is isteni finom volt.
VálaszTörlésA Morfondír blogomon egy játékba neveztem be, amelyre téged is meghívlak, részleteket a linken találsz: http://torzsasok.blogspot.ro/2012/07/kerdezz-felelek-jatek.html
Na úgy na, közben fordítva is legyen :-p
VálaszTörlésNekem is meg van ez a recept, nagyon gyakran készítem, gyors és finom:-)
VálaszTörlés