2012. július 18., szerda

Kérdezz-felelek játékAlíztól és IsaBellától kaptam ezt a játékfelkérést, csak eddig nem nagyon volt időm eleget tenni a feladatnak, mivel szabadságon vagyok és többnyire olyan helyen, ahol nincs internetezési lehetőség. Még a héten tart a szabadság, de addig is válaszolok mindkettőjük kérdéseire.


IsaBella kérdései és válaszaim: 1. Keresztneved? Katalin
 2. Kedvenc színed? lila
 3. Szeretsz főzni? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem? Nagyon szeretek, mert általában sikerélményem van és természetesen szeretek jókat enni és szeretem ha másoknak is ízlik, amit készítek.
 4. Kedvenc hazai előadó/banda? Hazai? Akkor Ego Sum :)
 5. Kedvenc szám tőlük. Félút, ez a csengőhangom is
 6. Kedvenc külföldi előadó/banda? Nehéz, mert nincsenek különösebb kedvenceim, inkább egy-egy számot kedvelek, ilyenektől, mint Green Day, Rúzsa Magdi, Hooligans, Kispál és a Borz, Zanzibár és még nagyon sok...
 7. Kedvenc szám tőlük? Mindig épp a hangulatomtól függ, hogy melyiket hallgatom szívesebben
 8. Kedvenc színész/színésznő/műsorvezető? Reese Witherspoon, Vin Diesel (érte még az akciófilmeket is hajlandó vagyok megnézni :) ), műsorvezető pedig talán Vágó István
 9. Kedvenc film/műsor? Babylon A.D., sorozatok, mint pl. Szökés, Lost, Grace klinika, NCIS, CSI, House stb. 
 10. Kedvenc időtöltés? zenehallgatás, barátokkal együttlevés, filmezés, biciklizés stb.
 11. Melyik az az ország vagy város, ahova nagyon szeretnél eljutni/visszamenni? Olaszország...
Alíz kérdései és válaszaim:
1. A "kopipésztes" világban sokan meglehetősen sajátosan értelmezik a plagizálás fogalmát. Sokan úgy vélik, hogy ami interneten, egy blogon például megjelenik, az bátran másolható és lehet vele sajátként ágálni. Ezért érdekel: Hogyan értelmezed a plágium, plagizálás fogalmát? 
Úgy gondolom, hogy lehet bátran vinni ami az interneten van, de megjelölve a forrást, vagy ahol erre esetleg külön felhívják a figyelmet a szerző beleegyezését kérni. Mindenképp örülök, ha valaki megoszt a blogomról, akár képet vagy receptet, vagy elkészíti, de úgy gondolom korrekt, ha van egy bejegyzésre visszamutató hivatkozás is. Igyekszem én is eleget tenni ennek és mindig megjelölni a receptjeim forrását, mert hát nem titok és úgy gondolom nem is "bűn" mástól receptet kipróbálni, hisz ezért tesszük fel a blogra, ha megjelöljük a forrást.
2. Szoktál-e politizálni? Illetve, milyen mértékben érdekel a politika? 
Nem szoktam, nagyon minimális, helyi szinten érdekel csak.
3. Mi a véleményed arról, hogy Romániában az érettségizők kétharmadát elbuktatták az idei vizsgán? 
Úgy gondolom ez az arány tükrözi a diákok hozzáállását, a tanárokét és a tanügyi rendszert is. Nem lehet konkrétan egy hibást kimondani, itt a rendszerrel van gond, véleményem szerint. 
4. Részt vennél-e egy átlagos képességű diákok érdekeit védő civilszervezet létrehozásában? Mennyire tartanád jó ötletnek egy ilyen szervezet megalakítását? Szerinted, kik kellene a tagjai legyenek?
 Először tájékozódnék, hogy mit is képvisel a szervezet, ha jó ötletnek tartom, akkor talán igen, de általában tartózkodom a szélsőséges dolgoktól. Tagjai minél változatosabb körből kéne kikerüljenek, hogy több szemlélet is találkozzon.
5. Mi a véleményed a reklámról? Szerinted, milyen mértékben befolyásolnak téged vásárláskor a reklámok?
Ha egy reklám nem túl rámenős, zaklató jellegű, "nem mászik bele pofátlanul léptem nyomon a képembe", akkor semmi probléma. Ha tájékoztató jellegű, néha a kevesebb több alapon, akkor még hasznos is lehet.
6. Szoktál-e képzőművészeti tárlatra járni? A kortárs képzőművészek közül, kinek a művét tennéd ki a lakásodban? 
Nem szoktam, de nem zárom ki a lehetőségét, hogy elmenjek egyre :)
7. Mikor és hol voltál utoljára moziban? Melyik filmet nézted meg? 
Itthon, Kézdin, lehet van 15 éve, és azt hiszem a 102 Dalmatát néztük meg.
8. Szoktál-e újságot/folyóiratot olvasni? Melyiknek vagy a megrendelője? 
Főképp receptes magazinokat olvasok, de ha kezembe kerül egyéb újság, abba is belelapozok.
9. Ha nyernél egy jutalomkirándulást és te dönthetnéd el, hová utazzál, mit választanál? Miért? 
Olaszország. Már jártam ott, nagyon tetszett, de kevés volt :) Még szeretnék, több időre, több helyre elmenni.
10. Ha feltehetnél egy kérdést egy híres embernek, mit kérdeznél és kitől? 
Nem tudom, tényleg nem... nincs ilyen elképzelésem. 
11. Milyen témájú blogokat olvasol szívesen, netán van-e kedvenc blogod? Melyik? 
Főként a receptes blogokat olvasom, de szeretem a személyes jellegű blogokat, saját tapasztalatokkal, történetekkel, esetleg amelyik valaminek a fejlődését követi nyomon, pl. vki elkezd írni a gyereke születésétől fogva és tapasztalatokat, kedves történeteket ír le rendszeresen, vagy egy betegségéről számol be vki és pozitív példát mutat. 

Ha nem haragszotok meg, most ezt nem küldöm tovább, úgy látom már nagyon sok mindenkihez eljutott. Nagyon köszönöm, hogy rám gondoltatok, jó érzés, hogy követtek, kiváncsiak vagytok rám :)


2 megjegyzés:

 1. Köszönöm a válaszokat érdekes volt olvasni és leginkább annak örülök, hogy sok kérdésben hasonló nézeteink vannak.:)

  VálaszTörlés
 2. Köszi szépen, hogy kitöltötted! :) Van pár sorozat, amit mindketten kedvelünk! :)
  most hallgattam meg a Félút c. számot. Nem rossz, sőt! :) Bár én már egy hete csak és kizárólag Kowalsky Meg A Vega számokat hallgatok. Se rádiós, se CD, csak ők :D És még nem unom. :D Mondjuk őket nem is tudom unni, Lassan öt éve töretlen a szerelem.^^

  VálaszTörlés