2012. január 12., csütörtök

Pehelykönnyű túrós pite

Nagyon szeretem az édességeket, de a tehéntúrósok valahogy nem tartoznak a kedvenceim közé. Édesanya nagyon szereti, ezért igyekszik olyan tehéntúrós desszerteket készíteni, amit én is megeszek. Illyen volt a szülinapi sakktáblatortám és ez a finomság is :) Recept, kis változtatásokkal innen.




Pehelykönnyű túrós pite

Hozzávalók:  

A tésztához: 40 dkg liszt, 4 tojássárgája, 10 dkg zsír, 5 dkg margarin, 1/2 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kk cukor, csipet só.  

A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró (ami, ha száraz lehet tenni hozzá 2 ek tejfölet), 25 dkg porcukor, 1 tasak vaniliáscukor, 10 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 4 tojásfehérje, 1 ek liszt.

Langyon cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojássárgájákat habosra keverjük a zsírral és a margarinnal, hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt, csipet sót, majd alaposan összedolgozzuk. Két részre osztva, az egyikkel kibélelünk egy 32x22-es vajjal kikent tepsit. A töltelékhez a túrót simára keverjük a porcukorral, vaniliáscukorral, hozzáadjuk a mazsolát, a citrom reszelt héját, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verve és a lisztet. A tölteléket a tepsiben levő tésztára öntjük, majd a másik tésztrészt is kinyújtjuk és befedjük a tölteléket. Villával megszúrkáljuk a tetejét, majd 2-3 órát pihentetjük. 180 fokon kb 30 percig sütjük. Mikor kész van, a tetejét megszórjuk porcukorral.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése