2012. december 1., szombat

Gombás bélszín

Még mindig a régi receptekből készült ételeknél tartok :)





Gombás bélszín

Hozzávalók:

35 dkg bélszín, só, bors, 20 dkg gomba, petrezselyemzöld, 1 ek liszt, tejföl, 8 dkg sonka, 1 tojás, olaj.

Elkészítés:

A bélszínt szeletekre vágjuk, kiklopfolfjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és petrezselyemzölddel megdinszteljük. A sonkát szintén nagyon apróra vágjuk és 1 felvert tojással összekeverjük. A bélszínszeleteket megkenjük a gombás keverékkel, majd a tojásos sonkával, feltűrjük, összetűzzük fogvájóval. Serpenyőbe olajat töltünk, beletesszük a feltűrt húsokat, vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Ha szükséges pótoljuk a vízmennyiséget. Miután megpuhult, minden oldalát megpirítjuk. Közben gombamártás készítünk, a maradék gombából. A dinsztelt gombát sózzuk, lisztet szórúnk és annyi tejföllel öntjük fel, hogy jó szószos mártást kapjunk. A sült húsokat a gombamártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése