2013. október 15., kedd

Tepsis raffaello

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy raffaello, ami belekerült a tepsibe. Így lett belőle tepsis raffaello. :)



Tepsis raffaello

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 kk sütőpor

A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 14 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:
  • kókuszreszelék
  • mogyoró
Elkészítés:

Először elkészítjük a krémet, hogy legyen ideje kihűlni. 3 dl tejet forralni teszünk. A tojássárgájákat kikavarjuk a cukorral, 1 dl tejjel és a pudingporral, majd beleöntjük a forrásban levő tejbe és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni. 

A piskótához a tojásfehérjéket habosra, majd apránként hozzáadva a cukrot, fényesre kavarjuk. A lisztet, kókuszreszeléket és sütőport óvatosan beleforgatjuk a habba és egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe öntjük. 170 fokos sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük. 

A margarint először magára, majd a porcukorral habosra keverjük és beleforgatjuk a kihűlt pudingkrémet.

A kihűlt piskótára kenjük a krémet, bőven megszórjuk kókuszreszelékkel és 1-2 órát hűtőbe tesszük. Szeletelés után, minden szeletet egy-egy szem mogyoróval diszítünk.

2 megjegyzés:

  1. Biztos, hogy 3 dl tej kell a krémhez? Fennt meg 4 dl ír, de az is kevés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4 dl tej kell a krémhez, a következőképpen: a tojássárgájákat kikavarjuk a cukorral, 1 dl tejjel és a pudingporral, majd beleöntjük a forrásban levő tejbe a (3 dl-be, így lesz belőle 4 összesen). Ez elég, mivel egy sűrűbb krémet szeretnénk elérni, mint egy átlagos puding. Jó étvágyat hozzá, ha kipróbálod! :)

      Törlés