2013. november 12., kedd

Sacher torta

Édesanyám sütte ezt a nagyon finom tortát születésnapomra. A forrás szerint ez az eredeti osztrák recept. Mindenkinek nagyon ízlett, próbáljátok ki! :)



Sacher torta

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 7 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl olaj
A bevonáshoz:
  • baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • diónyi vaj

Elkészítés:

A tojássárgáját fehéredésig keverjük a kétféle cukorral. A 25 dkg étcsokoládét feltördeljük és az olajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, alacsony lángon. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kihűt olvasztott csokoládét összekeverjük a cukor tojássárgájával. Óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, majd beleforgatjuk a habot. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és kb. 35-40 perc alatt 170 fokon készre sütjük. Az első 20 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! Fogvájóval ellenőrizzük, hogy készen van-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Két lappá vágjuk, megkenjük az alsót baraclekvárral, ráborítjuk a felsőt. A tetejét és a szélét is bekenjük a lekvárral. A 10 dkg étcsokoládét a vajjal megolvasztom és azzal vonom be a lekváros tortát. Pihentetjük, míg a csokoládé megdermed rajta. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése