2015. szeptember 29., kedd

Banántorta

Lassan-lassan feléled a blogom remélem :) Már olyan rég nem írtam, azt hiszem újra kell tanuljak blogolni :)) Ezt a tortát a kedves férjem születésnapjára készítettem.



Banántorta

Hozzávalók:
  • 3 db érett banán
  • 12 dkg felaprított erdei mogyoró
  • 23 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1/2 kk fahéj
  • 10 dkg felaprított tejcsokoládé
  • 2 tojás
  • 12 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor vagy 1 kk vanília aroma
  • Tetejére:
    • karamellpuding
    • mandulaszeletek

Elkészítés:

A banánokat meghámozzuk, darabokra törjük és villával pépesre nyomkodjuk. Összekeverjük az olvasztott margarinnal, tojásokkal, majd a többi hozzávalóval is összedolgozzuk.Gyümölcstorta formában, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba). Mikor meghűlt, karamellpudingot öntünk rá, amit sűrűbbre készítünk, mint a csomagján szereplő leírásban, vagyis kevesebb tejjel (5 dl helyett 3 dl-el). Rögtön ahogy rákentük a pudingot, megszórjuk mandulaszeletekkel, hogy ragadjanak bele még mielőtt megköt a puding.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a receptet semmi esetre ne fordítsd le orosz nyelvre,mert így tökéletes, ahogy van.
    Most is örömmel olvaslak:)

    VálaszTörlés