2012. augusztus 5., vasárnap

Frankfurti leves

Ez az egyik kedvenc levesem, talán azért is, mert emlékeim szerint ez volt az első, amelyiket én készítettem és megvoltam elégedve :) Recept innen, csak én kissebb adagot készítek.





Frankfurti leves

Hozzávalók:

18 dkg káposzta, 1 db közepes krumpli, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kk ételízesítő, 1 kk pirosarany, só, 1 kk őrölt köménymag, bors, pirospaprika, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 3 szál virsli,  tejföl.

Elkészítés:

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a krumplit meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, de egészbe hagyjuk. A káposztacsíkokat és a krumplit 1,5 l vízben odatesszük főni, beletesszük az egész hagymát, a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát, fűszerezzük. Kb 30 percig hagyjuk főni. A virslit kb 1 cm vastagon felkarikázzuk. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsíron világos színűre pirítjuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát és a borsot. Kevés hideg vízzel felöntjük, csomómentesre kavarjuk és beletesszük a tűzről levett levesbe. Ősszefőzzük. Beletesszük a virslikarikákat, amivel pár percig együtt főzzük. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.





1 megjegyzés:

  1. Kedves Kata!
    Ha van kedved, nézd meg ezt a bejegyzésemet:
    http://eshobbychef.blogspot.hu/2011/10/igazi-frankfurti-leves-egy-tal.html#comment-form
    Talán, egyszer majd kipróbálod.

    VálaszTörlés