2012. augusztus 9., csütörtök

Zöldségekkel töltött sertéshús grillen

Valamilyen zöldséges fogásra vágytam és volt otthon megmaradva két szelet hús. Így végezte:) Gorgonzolamártást készítettem melléje, ami ugyanúgy készült, mint a szendvicskrém, csak tettem bele kevés apróra vágott hagymát és jóval több tejfölet, hogy hígabb állagú legyen.






 Zöldségekkel töltött sertéshús grillen


Hozzávalók:(egy adaghoz):

2 szelet sertéshús, 1/2 paradicsom, 1/2 kicsi cukkini, 1/2 kicsi padlizsán, sajt, 4 szelet bacon, só, bors, szárított bazsalikom, olaj.

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés olajjal. A grillsütőre teszünk 2 szelet bacont, rá az egyik szelet húst. Elkészítjük a tölteléket: a zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon és kevés vízzel felöntve, bazsalikommal fűszerezve megpároljuk. Ezt a zöldséges keveréket ráhalmozzuk a húsra, teszünk rá sajtot és befedjük a másik szelet hússal. Tetejére is teszünk két szelet bacont, becsomagoljuk vele a húst. Alacsony fokozaton sütjük, hogy a bacon ne égjen oda, de a hús süljön át. Lehet melléje köretet készíteni, de szerintem így magában, valamilyen mártással esetleg tökéletesen megfelel. 

2 megjegyzés: