2012. november 2., péntek

Nutellás torta és még egy ráadás

A héten volt a születésnapom, ezúton is köszönöm szépen mindenkinek, aki felköszöntött! :) Sok kellemes meglepetésben volt részem: mikor hazaértem, épp hogy leszálltam a buszról, ilyen szép és nagyon finom tortával vártak:



Sajnos pontos receptet nem kaptam, de annyit elárult István (én is téged:P :)) ), hogy piskótalapokból készült, csokis piskótamasszát csepegtetve bele. A lapok között málnalekvár, szederlekvár és mogyorókrém van, kívül pedig olvasztott csokoládéval bevonva. Nagyon finom volt, a lekvárok pont megfelelően kompenzálták a csoki édes ízét. Köszönöm!:)

És mikor beértem a lakásba egy újabb meglepetés várt: öcsém is tortával köszöntött. Megsütötte nekem élete első tortáját és elejétől végig mindent ő csinált! Neki is nagyon szépen köszönöm, nagyon jól esett, nagyon örültem és nagyon finom is volt! Csajok, akit érdekel az öcsém, nálam kell jelentkezni ;)

Nutellás torta



Hozzávalók:

A piskótához: 6 tojás, 6 ek víz, 12 ek cukor, 12 ek liszt, 1 kk sütőpor.

A krémhez: 4 ek mogyorókrém, 2 dl tejszín, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 2 ek cukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Díszítéshez: tejszínhab, ostyarudak. 

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez hozzáadjuk a 6 ek vizet és kemény habot verünk belőle, hozzá adjuk a  cukrot is, azzal is elkavarjuk, majd egyenként a tojássárgájákkal. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőport és a lisztet is. Kikent formába öntjük a piskótamasszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt három lapra vágjuk. A tejből, a cukorból, a vaníliás cukorból és a pudingporból pudingot főzünk. Hagyjuk hűlni. A tejszínt felverjük, ehhez hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a mogyorókrémet. A tortát megtöltjük a krémmel, majd bevonjuk a tejszínhabbal és ostyarudakkal, illetve a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük. 




7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a sziv alakú tortád! Kimondottan két fél sziv a forma?vagy,sütés után lett igy félbe vágva?De a másik tortábúl is csemegéznék szivesen:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egybe lett sütve a piskóta, kivágva két fél szív és középen olvasztott csokoládéval összeragasztva :)Örülök, hogy tetszik, nekem is nagyon tetszett :)

      Törlés
  2. Utólag is boldog szülinapot! Nagyon szép lett mindkét torta!

    VálaszTörlés
  3. ..één vevő vagyok az öcsédre..! Pasiként, öccsként, vagy akár csak házicukrászomként is! És persze boldog szülinapot Neked!

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    A receptben azt irtad 3dl tej kell a kremhez. Viszont elvileg 0,5l a pudinghoz ami kell. Szoval tuti 3dl bol főzzek pudingot??? :)
    Előre is köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igen, így sűrűbb krémet kapunk, azért van szükség a tej mennyiségének csökkentésére.

      Törlés
  5. Köszönom szépen!:-)

    VálaszTörlés