2012. november 15., csütörtök

Wellington bélszín Gordon Ramsey módra

Ez a finomság is Beánál készült. Már nagyon rég készülök elkészíteni, csak mindig túl macerásnak gondoltam az elkészítését és a húsokat csak jól átsülve szeretem. Azt hittem, hogy ezt nem lehet jól átsülve készíteni, féltem, hogy nyers marad a közepe. Nem maradt! Ha így készítitek, biztos, hogy nem fog nyers maradni. Laktatós finomság, vendégvárni tökéletesen megfelel! Még biztos, hogy fogom készíteni, mert nem is annyira macerás, mint képzeltem :) Recept innen



Wellington bélszín 
Gordon Ramsey módra

Hozzávalók:

35 dkg bélszín, 20 dkg csiperkegomba, 4 szelet füstölt sonka (kb 16 dkg), 1 csomag leveles tészta, só, bors, olaj, 1 tojás.

Elkészítés:

Mivel nem szeretem a húst, ha egy kicsit is nyers, így az egészet azzal kezdtem, hogy a bélszínt egy fóliával letakart tepsibe, kevés olajjal és kevés vízzel pároltam 180 fokon egy órán keresztül. Az utolsó 10 percben a fóliát levehetjük. Aki szereti kicsit nyersen a húst, ezt a lépést kihagyhatja és csak kérget süt rá egy serpenyőben, kevés olajon. A gombát, sóval, borssal összeturmixoljuk és egy serpenyőbe kevés olajon addig pirítjuk, míg száradni kezd, kenhető állaga lesz. Folpackra helyezzük a sonkaszeleteket, egymás mellé szorosan, rákenjük egyenletesen a gombás masszát és rátesszük a húst. A fólia segítségével beborítjuk a gombás sonkával a bélszínt. A leveles tésztát kinyújtjuk, rátesszük a becsomagolt húst. A tészta széleit megkenjük felvert tojással. A hús két oldalán, rá merőlegesen ujjnyi csíkokat vágunk a leveles tésztán, amiket egyenként ráhajtunk a húsra, majd az üresen maradt részeket is befedjük. Tetejét megsózzuk és megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Szeletelés előtt 5-10 percet pihentetjük. 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Én sem szeretem, ha nyers marad a hús, ezért még soha nem mertem ezt az ételt elkészíteni. Nem gondoltam volna, hogy 35 dkg bélszínből ilylen szép nagy csomag lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég szép csomag lett belőle, 3-an ettük és csak fele fogyott el és degeszre ettük magunk.

      Törlés