2013. július 2., kedd

Hideg cseresznye leves

Ezt a levest a kedves párom készítette, nagyon finom, bátran ajánlom! Köszönet neki! :)





Hideg cseresznye leves

Hozzávalók:
  • 25 dkg cseresznye
  • 3 szem szegfűszeg
  • kevés fahéj
  • 250 gr meggyes joghurt
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • fél citrom leve
  • 1 l víz
  • 5 dkg cukor
Elkészítés:

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és odatesszük a vízbe főni a fűszerekkel és a cukorral. Mikor megfőtt, a joghurtot elkeverjük a liszttel és besűrítjük vele.  Hagyjuk kihűlni és tálalásig hűtőszekrényben tároljuk. Fagylaltgombóccal és tejszínhabbal kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése