2013. július 24., szerda

Sajtos szűzérmék panírozott spárgával

Barátnőmnél készítettük ezt a fogást, a spárga újdonság volt, de ízlett. Próbáljátok ki ti is :)





Sajtos szűzérmék 
panírozott spárgával

Hozzávalók:

A szűzérmékhez:
  • 40 dkg sertésbélszín
  • olaj
  • 2-3 paradicsom
  • 1/2 paprika
  • oregánó/bazsalikom
  • só, bors
  • 15 dkg sajt
A panírozott spárgához:

  • fehér spárga
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • ételizesítő
  • olaj

Elkészítés:

A bélszínt szeletekre vágjuk, érmékre és olajba hagyjuk állni pár órát. Erre nagymamám tanított, arra jó, hogy puha, omlós lesz a hús.

A spárgát bő, ételizesítős vízben 25-30 percet főzzük. 

A szűzérméket lecsöpögtetjük az olajtól, egy tűzálló tál aljába helyezzük, sózzuk, borsozzuk. Nem kell olajat tölteni rá, mert elég ami marad a lecsöpögtetés után- Mindegyik szeletre rakunk bőven sajtszeleteket, majd paradicsomcikkeket és paprika csíkokat. A zöldségeket is megsózzuk és megszórjuk bőven oregánóval vagy bazsalikommal. 


Fóliával lefedjük, 180 fokos sütőben 35 percet sütjük, bő levet fog engedni. Levesszük a fóliát és további 20-25 percet hagyjuk, felvisszük a hőfokot 220-ra, hogy a paprika is süljön meg a tetején. Addig hagyjuk, míg nagyjából elfő a leve, de nem szárad ki.

A spárgákat, miután megfőttek, kiszedjük papírtörlőre, leitatjuk. Panírozzuk zsemlemorzsába, felvert tojásba, majd ismét zsemlemorzsába és bő olajba kisütjük. Szintén papírtörlőre szedjük ki, hogy leitassuk az olajat. Készíthetünk melléje valamilyen mártogatót.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése