2012. január 4., szerda

Cordon bleu másképp

Nagyon szeretjük a Cordon bleu mindenféle változatát, ez is egy érdekes fajtája, finom, édesanya szokta készíteni :) Ez is a szilveszteri hidegtálát részét képezte: 



Cordon Bleu darált húsból

Hozzávalók: 75 dkg darált hús, 5-6 szelet sajt, 5-6 szelet sonka, só, bors, Maczalik fűszerkeverék, 1 tojás.

A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és a tojással, egy sütőpapírra kilapítjuk, ráhelyezzük egymás mellé a sonkaszeleteket, rá a sajtszeleteket. A sütőpapír segítségével felgöngyölítjük, mint a piskótatekercset, meglocsoljuk kevés olajjal, fél dl bort töltünk alája, majd 180 fokos sütőben, lefödve kb. 30 percig hagyjuk, majd még 10 percig fólia nélkül pirítjuk. Szeletelve hidegen és melegen egyaránt finom :)



1 megjegyzés: